- آغازه
- ریاست
- آشنایی با دانشگاه
- آشنایی با قزوین
ایران:
ایران با ۱٬۶۴۸٬۱۹۵ کیلومتر مربع وسعت و جمعیت ۷۸,۴۷۵,۹۴۱ از شمال با جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان، از شرق با افغانستان و پاکستان و از غرب با ترکیه و عراق همسایه است و همچنین از شمال به دریای مازندران و از جنوب به خلیج فارس و دریای عمان محدود میشود.
ایران دارای 31 استان و 425 شهر است. پایتخت ایران، تهران میباشد. ایران از یک میراث فرهنگی غنی برخوردار است که بخشی از آن به عنوان ۱۹ میراث جهانی در یونسکو ثبت شده است و از این جهت، چهارمین رتبه را در آسیا و دوازدهمین رتبه را در جهان دارد.
ایران از اعضای مؤسس سازمان ملل متحد، سازمان اکو، جنبش عدم تعهد، سازمان کنفرانس اسلامی و اوپک است.ایران کشوری با چندگانگی فرهنگی است که گروههای زبانی و نژادی بسیاری را در خود جای داده است. بسیاری از ایرانیان به زبانهای فارسی، آذری، کردی، لری، بلوچی، گیلکی، عربی و عراقی صحبت میکنند، اما زبان رسمی در ایران زبان فارسی است. ایران با پیشینهای کهن، یکی از تاریخیترین کشورهای جهان بهشمار میرود.
قزوین؛
آینه ی تاریخ و طبیعت؛ مهد هنر خوشنویسی ایران؛ یکی از شهرهای بزرگ ایران و مرکز استان قزوین است. این شهر در بلندای ۱۲۷۸ متری از سطح دریا و در فاصله ی 135 کیلومتری شمال غربی تهران، پایتخت ایران واقع است. قزوین در زمان حکومت صفویان پایتخت ایران بوده است. شهر قزوین به دلیل نقش آفرینی در تاریخ نه چندان دور ایران، آثار و ابنیه ی تاریخی با ارزش زیادی را در خود جای داده است قزوین از نظر تعداد آثار تاریخی رتبهی نخست را در ایران و رتبهی سوم را در جهان داراست. قزوین پایتخت بزرگ خوشنویسی ایران است که از جمله خوشنویسان معروف این شهر میتوان به میرعماد قزوینی اشاره کرد. در شهر قزوین آثار کهن و باستانی گوناگونی از جمله حمام قجر، کاخ چهلستون، آرامگاه امامزاده حسین، خیابان سپه (اولین خیابان ایران) قرار دارد. شهر قزوین یکی از شهرهای مهم فرهنگی و گردشگری ایران به شمار می رود. این شهر در مسیر مهمترین راه های ارتباطی کشور قرار دارد و یکی از مراکز مهم کشاورزی و صنعتی کشور محسوب می شود. قزوین همچنین یک ویژگی مهم دیگر نیز دارد و آن فعالیت مراکز آموزش عالی دولتی و غیردولتی آنست که مهمترین و بزرگترین آن ها دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) است.
قزوین شهر جهانگردی
شهر توریستی و باستانی قزوین در فاصله 135 کیلومتری شمال غربی تهران در دامنه سلسله کوه های البرز قرار دارد و به علت واقع بودن در مسیر مهم ترین راه های ارتباطی ایران، داشتن دشتی پهناور و حاصل خیز و کشاورزی پر رونق، بهره مندی از آب و هوای معتدل، وجود شهرهای صنعتی در اطراف آن و دارا بودن مدارس دینی و مراکز آموزش عالی متعدد به ویژه دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، به عنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی و اقتصادی ایران به شمار می رود.
قدمت تاریخی شهر قزوین بر اساس برخی نوشته ها به اواسط هزاره پنجم پیش از میلاد مسیح(ع) و براساس برخی نوشته های دیگر به عصر ساسانیان در تاریخ ایران باز می گردد. ظاهراً شاپور ذوالاکتاف (310 - 371 میلادی) برای جلوگیری از تهاجم دیلمیان به ساختن قلعه ای در منطقه این شهر فرمان داد و پایه شهر براساس همین فرمان ریخته شد. برخی از مورخین اعتقاد دارند نام قزوین از واژه کشوین به معنی مرزداری آمده است که پس از تغییر، به قزوین بدل شده، برخی از مستشرقین نیز اعتقاد دارند واژه قزوین از نام طوایفی به نام کاسپین، گروه ساکن در غرب دریای خزر گرفته شده است.
این شهر از سال 955 هـ ، ق به مدت 51 سال در عصر صفویه رسماً به عنوان مرکز حکومت ایران انتخاب شده بود، لذا در تاریخ ایران از ارزش مهم فرهنگی و تاریخی برخوردار است.
شهر قزوین همواره کانونی از علم و ادب، فرهنگ و هنر، دین، فلسفه و حکمت بوده و بزرگان زیادی را در عرصه های مختلف علمی در خود پرورانده است.
اماکن و بناهای تاریخی بر جاذبه های جهانگردی استان افزوده و همگی چون نگینی بر تارک شهر قزوین و استان می درخشند. قلعه تاریخی الموت، دروازه های نه گانه تاریخی، مساجد معروف مانند مسجد جامع که در عصر هارون الرشید (192 هـ . ق) پایه آن گذاشته شد، مدارس قدیمی مانند مدرسه پیغمبریه و شیخ الاسلام و امام زاده های شهر از جمله آثار تاریخی استان و شهر قزوین تلقی می شوند.
از لحاظ آب و هوا به رغم اینکه بخش مهمی از واحدهای صنعتی در اطراف شهر قزوین مستقرند ولی به علت دشت بودن استان، اثری از آلودگی هوا مشاهده نمی شود و استان دارای مناظر زیبا و طبیعی مانند دریاچه اِوان و غیره می باشد.
از لحاظ صنعتی نیز علاوه بر نیروگاه بزرگ شهید رجایی و کارخانه بزرگ سیمان آبیک، شهرصنعتی البرز یک موقعیت استثنایی به استان قزوین بخشیده است.
در زمینه کشاورزی نیز اگرچه مساحت قزوین 1% از مساحت کل کشور است، 10% باغات میوه و 5% از باغات کل کشور در این منطقه قرار دارد.
جاذبه های گردشگری استان قزوین
داده ها نشان می دهد که تا کنون 138 اثر و یادمان تاریخی در قلمرو استان قزوین شناسایی شده و کم و بیش مورد مطالعه قرار گرفته اند. آثار مزبور مشتمل بر حجره ها، معابر و بناهای مذهبی، آرامگاه ها، حمام ها، محوطه ها و گذرگاه ها، مساجد، آب انبارها، منازل و عمارت قدیمی است. بر پایه بررسی ها و کاوش های انجام شده در باب کم و کیف یادمان های باستانی و تاریخی، قلمرو استان قزوین در محدوده مناطق کشور است که پیشینه سکونت و استقرار انسان در آن به حدود هزاره ششم پیش از میلاد می رسد. ( تپه های زاغه و سگزآباد). همچنین برخی یادمان های تاریخی نشانگر وجود اهمیت این سرزمین در دوره های تاریخی بعدی به ویژه از دوره سلجوقیان تا عصر قاجاریه است( دروازه آق بابا، برج های خرقان، کاروانسرا و ...) بر پایه داده ها آثار ثبتی استان قزوین تا پایان سال 1378، 30 بنا شامل بقعه، امامزاده، میل، برج، قلعه، تپه و ... بوده است.
مساجد و امامزاده ها
- جامع عتیق
- سنجیده
- پنجه علی
- مسجدالنبی
- مسجد-مدرسه پیغمبریه
- مسجد-مدرسه صالحیه
- مسجد_مدرسه شیخ الاسلام
- مسجد_مدرسه سردار
- امام زاده حسین(ع)
- پیغمبریه
- امامزاده اسمعیل(ع)
- مقبره شهید ثالث
- میمون قلعه
عمارات تاریخی و دیدنی
- عالی قاپو
- باغ حکم آباد
- بوستان دهخدا و باغ تاریخی مصل
- آرامگاه امام احمد غزالی
- آرامگاه حمدالله مستوفی
- کلیسا های قزوین
- حسینیه امینیه
- گرمابه صف
- مجموعه بازار
- مجموعه سعد السلطنه
- مجموعه بازار
- قیصریه
- سرای وزیر
- سرای رضوی
راه های ارتباطی
راه های شمال غربی در مسیر زنجان رود به شهر زنجان و از آن جا به طارم و گیلان و به آذربایجان ...
راه های جنوب غربی به ابهر و سلطانیه و از آن جا به خرقان و از آن جا هم راهی به سوی اشتهارد و شهریار و ری.
راه شمالی و شمال غربی از قزوین به رودبار و به الموت و به طالقان و از آن جا به بندر تنکابن و دیگر بنادر ساحلی دریای طبرستان(دریای مازندران- دریای خزر) اخیراً مطالعاتی برای احداث یک راه شوسه در همین مسیر قزوین- رودبار الموت (معلم کلایه) به بندر تنکابن به وسیله وزارت راه و ترابری مورد توجه قرار گرفته است.
راه های جنوبی از قزوین به دشتابی و به بویین و به هجیب و به زرند و از آن جا به ساوه و از آن جا به شهر ری، ورامین و همچنین شهرهای قم و اصفهان.